Foto: LETA
Skotijas valdība atbalstījusi liberāldemokrāta Džima Hjūma ierosinājumu aizliegt smēķēt automašīnās, kurās atrodas bērni, vēsta britu avīze "The Guardian" ziņo.

Likumprojekts, kurš, kā cerēts, karaļnama vērtējumu saņems pirms vēlēšanām 2016.gada maijā, ir attiecināms uz visa tipa mašīnām.

"Šī likumprojekta apstiprināšana nodrošinās, ka mēs apturēsim vairāk nekā 60 000 braucienu Skotijā ik nedēļu, kuros bērni pakļauti bīstamajiem dūmiem," skaidro likumprojekta autors Džims Hjūms.

Jau oktobrī šāds aizliegums stājas spēkā arī Anglijā un Velsā.

Pasīvie smēķētāji ieelpo vairāk nekā 4000 ķīmisko vielu, kas maziem bērniem var izraisīt plaušu infekcijas, astmu un pēkšņu nāvi. 

Organizācijas "Action on Smoking and Health" priekšsēdētāja Šeila Dafija atzīst: "Mēs esam priecīgi, ka ministri ir nolēmuši atbalstīt mūsu svarīgākās sabiedrības daļas tiesības, kas pasargās tūkstošiem bērnu no veselībai kaitīgajiem tabakas dūmiem."

Skotija bija pirmais Lielbritānijas reģions, kur tika aizliegta smēķēšana slēgtās, publiskās telpās 2005.gadā.

2013.gadā Skotijas valdība uzstādīja mērķi, kurš paredz pilnīgu atteikšanos no smēķēšanas. Tiek plānots panākt, ka ap 2034.gadu smēķēs mazāk nekā 5% skotu.

"Delfi" jau ziņoja, ka Latvijā 2014. gada 29.novembrī, spēkā stājas likuma grozījumi, kas paredz, ka Latvijā turpmāk nedrīkstēs smēķēt citu personu klātbūtnē, ja kādam no apkārtējiem pret to būs iebildumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!