Foto: Reuters/Scanpix
Ceturtdien Skotijas lielākajās lidostās Edinburgā un Glazgovā atcelti desmitiem avioreisu, jo plosās lietavas un viesuļvētra, kuras vēja ātrums brīžiem sasniedz 260 kilometrus stundā, informē ārvalstu masu mediji.

Vētra Skotijā sākās naktī uz ceturtdienu, un dienā vēja ātrums un lietavas kļuva aizvien spēcīgākas. Policija daudzos rajonos ir izsludinājusi ārkārtas situāciju, aicinot iedzīvotājus nepamest mājas.

Traucēta arī vilcienu satiksme, savukārt lidostās tiek atcelti reisi, tostarp starptautiskie. Aviokompānija BMI ceturtdien vakarā mikroblogu vietnē "Twitter" paziņoja, ka Edinburgas lidosta ir slēgta, taču lidosta šīs ziņas oficiāli nav apstiprinājusi.


Pēc Lielbritānijas Meteoroloģiskā biroja ieteikuma nestrādā desmitiem skolu, bet plūdu draudu dēļ slēgti autoceļi. Ceturtdien vakarā Meteobirojs paaugstināja draudu līmeni līdz maksimālajam "sarkanajam brīdinājumam".

"Mēs reti paaugstinām draudu līmeni līdz šādai pakāpei un nekad nedarām to bez nopietna iemesla. Tāpēc mēs stingri iesakām iedzīvotājiem neatstāt savas mājas," žurnālistiem paziņoja biroja pārstāvis.

Vētra skārusi visu Lielbritānijas ziemeļu daļu un Ziemeļīriju. Viesulis pamazām virzās uz dienvidiem un vēlā pēcpusdienā sasniedza Birmingemu.

Raidorganizācija BBC ziņo, ka vētra Skotijā bez elektrības atstājusi aptuveni 50 000 cilvēku. Nodarīti arī citi postījumi ēkām un transportlīdzekļiem.

Delfi Aculiecinieks: Vētra uzspridzina vēja ģeneratoru

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!