Skotijas reģionālās valdības premjerministrs Alekss Selmonds pirmdien tiksies ar savu Ziemeļīrijas kolēģi Ianu Peisliju un viņa vietnieku Mārtinu Makginesu, lai apspriestu vienotas frontes veidošanu pret Lielbritānijas centrālo valdību Londonā.
Uzskata, ka abu pušu mērķis ir panākt plašākas pilnvaru abu reģionu vietējiem parlamentiem nodokļu politikas veidošanā, ziņo Īrijas nacionālā raidorganizācija RTE.

Ziemeļīrijas reģionālā valdība cenšas panākt Lielbritānijas peļņas nodokļa 30 procentu standarta likmes pazemināšanu un provinces nodokļus harmonizēt ar Īrijā spēkā esošajām likmēm, kuru līmenis pašlaik ir 12,5%.

Dažādo nodokļu likmju dēļ Belfāsta spiesta vērot, kā daudzi investori dod priekšroku Īrijai, kuras ekonomiskos panākumus daudzi piedēvē tieši zemajām nodokļu likmēm, kas pašlaik ir otras zemākās Eiropas Savienībā (ES).

Selmonds, kas pārstāv skotu nacionālistus un vēlas panākt provinces atdalīšanos no Lielbritānijas, šī gada maijā kļuva par Skotijas reģionālās valdības vadītāju, kad viņa vadītā partija kļuva par visplašāk pārstāvēto spēku vietējā parlamentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!