Skotijas Nacionālajā arhīvā atrasti dokumenti ar informāciju par Lohnesa briesmoni, otrdien vēsta "lenta.ru".

1930. gadu dokumentos, tostarp, minēts, ka "šīs radības pastāvēšana nav apšaubāma".

Arhīvā atrasta ostas pilsētas Invernesas policijas priekšnieka Viljama Freizera vēstule Lielbritānijas valdības Skotijas nodaļas pārstāvim, kurā viņš aicina varas iestādes pasargāt Nesiju.

"Par to, ka Lohnesa ezerā mīt kaut kāds dīvains radījums, nav jāšaubās. Taču es nevaru pateikt, vai policijai ir pietiekamas pilnvaras, lai to pasargātu," teikts Freizera vēstulē.

Policijas priekšnieks toreiz paudis bažas, ka mednieki gatavojas noķert ezera briesmoni. Lai gan Freizers lūdzis radību nenogalināt, viņam nebija pārliecības, ka viņu paklausīs.

Jautājums par Nesijas pastāvēšanu un aizsardzību tika izvirzīts britu parlamenta sēdē 1933. gadā. Beigu beigās varas iestādes nolēma, ka Lohnesa ezera krastā nepieciešams noorganizēt patruļu, kas sākumā briesmoni nofotografēs, bet pēc tam mēģinās netraumējot viņu notvert.

Kā pavēstīja arhīva darbinieks, kopumā parlamentārieši šo jautājumu uztvēra skeptiski, bet vēlāk nolēma, ka nevajadzētu rīkot Nesijas medības, lai neradītu briesmas nedz radībai, nedz populārajiem stāstiem par to.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!