Foto: EPA/LETA
Vecākā Skotijas universitāte Sentendrjūsā atzīmē 600 gadu jubileju un iedibinājusi speciālu stipendiju par godu savu karalisko absolventu prinča Viljama un Keitas Midltones kāzām, kas paredzētas 29. aprīlī, piektdien informē raidsabiedrība BBC.

Viljams un Keita iepazinās universitātē, kad sāka studijas 2002. gadā. Piektdien topošais karaļpāris ieradās oficiālā vizītē savā bijušajā augstskolā.

Viljams ir kļuvis par aizbildni universitātes fondam, kas dibināts par godu cienījamai jubilejai un kuram jāpiesasta 100 miljoni mārciņu ( 83 miljoni latu) lieli līdzekļi pētījumiem, studentu un mācībspēku atbalstam.

Sentendrjūsa ir trešā nozīmīgākā augstskola Lielbritānijā pēc Oksfordas un Kembridžas. Tā iekļauta pasaules labāko mākslas un humanitāro augstskolu sarakstā.

Sentendrjūsa saņēma universitātes patentu 1411. gada februārī un 1413. gadā to apstiprinājis pāvests Benedikts XIII. Starp augstskolas absolventiem ir daudzi Lielbritānijas politiskās un intelektuālās elites pārstāvji, arī karaļnama locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!