Foto: AFP/Scanpix/LETA
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pirmdien sacīja, ka starptautiskā reakcija uz bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanu Lielbritānijā bijusi lielākā kolektīvā Krievijas diplomātu izraidīšana vēsturē.

Vairāk nekā 100 Krievijas diplomātu tiek izraidīti no kopumā 19 valstīm, parlamentam sacīja Meja. Pati Lielbritānija izraidījusi 23 diplomātus.

"Kā suverēna Eiropas demokrātija Lielbritānija stāvēs plecu pie pleca ar Eiropas Savienību un NATO, izturot šo draudu priekšā kopā," viņa sacīja.

ASV, 15 ES valstis, kā arī Kanāda un Ukraina saistībā ar uzbrukumu Skripaļam pirmdien paziņoja, ka izraida Krievijas diplomātus.

ES un ASV ir vienisprātis, ka uzbrukumu Skripaļam Lielbritānijā, visticamāk, sarīkojusi Krievijas valsts.

Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija 4. martā Solsberi, Anglijas dienvidrietumos, tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Abi joprojām atrodas slimnīcā kritiskā stāvoklī.

Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok".

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons parlamentā skaidroja, ka Krievija uzbrukumu sarīkojusi, lai iebiedētu potenciālos pārbēdzējus, kā arī mobilizētu elektorātu pirms prezidenta vēlēšanām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!