Foto: Kadrs no video

Krievijas pilsoņi Aleksandrs Petrovs un Ruslans Boširovs, kurus Lielbritānijas varasiestādes ir apsūdzējušas par Solsberi notikušo bijušā dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas indēšanu un identificējušas kā Krievijas militārā izlūkdienesta aģentus, apgalvo, ka savā vizītē Lielbritānijā bija parasti tūristi.

To kungi, kas pieteikti kā Petrovs un Boširovs, paziņojuši intervijā Krievijas propagandas kanāla RT galvenajai redaktorei. Vīrieši pastāstīja, ka uz Lielbritāniju braukuši vienkārši atpūsties.

Brauciena laikā viņi devušies uz Solsberi, lai apskatītu slaveno katedrāli, bet slikto laikapstākļu dēļ jau ar drīzāko vilcienu devušies atpakaļ uz Londonu, viņi apgalvo.

Pēc RT pārraidītās intervijas Lielbritānijas valdības runasvīrs atkārtoti pauda Londonas nostāju, ka abi vīrieši ir GRU aģenti un apsūdzēja Maskavu melos, ziņo raidsabiedrība BBC.

Šīs aizdomās turēto atklāsmes Krievijas medijos notiek pēc tam, kad trešdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka abi vīrieši ir parasti civiliedzīvotāji un neko kriminālu nav darījuši.

Putins arī pauda cerību, ka viņi paši nāks klajā ar savu stāstu. "Tur nav nekā īpaša, nekā krimināla, es jums to apliecinu. Mēs par to pārliecināsimies tuvākajā nākotnē," teica Putins.

66 gadus vecais bijušais GRU aģents Skripaļs un viņa meita Jūlija Lielbritānijas pilsētā Solsberi martā tika saindēti ar nervus paralizējošo vielu "Novičok", tomēr pēc mediķu sniegtās palīdzības izdzīvoja.

Londonā uzbrukumā vaino Krieviju un konkrēti augstāko tās vadību Kremlī. Maskava savu saistību ar notikušo noliedz.

Trīs mēnešus pēc 4. marta izbrukuma Skripaļiem smaržu pudelīti ar uzbrukumā izmantoto "Novičok" indi atrada vietējais iedzīvotājs Čārlijs Roulijs netālajā Eimsberi, kā rezultātā viņš tika hospitalizēts, bet viņa partnere Dona Stērdžesa pēc saskarsmes ar indi mira.

Septembrī Lielbritānija aizdomās par "Novičok" uzbrukumu izvirzīja apsūdzības diviem Krievijas pilsoņiem, kas esot Krievijas militārās izlūkošanas dienesta Ģenerālštāba Galvenās pārvaldes (GU, bet plašāk pazīstama ar veco nosaukumu - GRU) aģenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!