Krievijas Tālo Austrumu pilsētā Habarovskā vairāki skūtgalvji arestēti par sinagogas apmētāšanu ar Molotova kokteiļiem, pirmdien ziņo varasiestādes.

Uzbrukumā, kas veikti naktī no sestdienas uz svētdienu, neviens cilvēks nav cietis. Noziegums bija ieplānots pirms ebreju Jaunā gada Roš Hašana, kas gaidāms šo piektdien, informējuši Krievijas Iekšlietu ministrijas Tālo Austrumu reģionālās nodaļas pārstāvji.

"Nacionālisti rīkojās divās grupās: viena sinagogas logos meta ar viegli uzliesmojošu maisījumu pildītas pudeles; otra - uz kāda miliča māju," vēsta ministrijas paziņojums.

"Sinagogā jaunie cilvēki par savu mērķi izvēlējās bērnu izglītošanai speciāli ierīkotu telpu," sacīts paziņojumā.

Četriem skūtgalvjiem vecumā no 15 līdz 23 gadiem par ļaunprātīgu dedzināšanu draud cietumsods līdz pieciem gadiem. Varasiestādes šobrīd vēl izvērtē, vai ierosināt papildu apsūdzības slepkavības mēģinājumā par uzbrukumu miliča dzīvesvietai. Viņš piedalījies rasistisku noziegumu izmeklēšanā, liecina ministrijas izplatītā informācija.

Cilvēktiesību aktīvisti norāda, ka rasisms ir nopietna problēma Krievijā, lai gan uzbrukumi ebrejiem ir retāki nekā neslāviska ārējā izskata cilvēkiem, kas pamatā ieceļojuši no Kaukāza reģiona vai Vidusāzijas.

2006.gada janvārī sinagogā Maskavas centrā tika sadurti astoņi cilvēki. Noziegumā vainojams kāds gados jauns krievs, kas saistīts ar ekstrēmistu grupējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!