Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas ārlietu ministrs Franko Frattini rosinājis nekavējoties sasaukt ANO Drošības padomes sēdi, lai pieņemti rīcības plānu saistībā ar svētdien notikušo slaktiņu Sīrijā, kur bojā gājuši vismaz 130 cilvēki, atsaucoties uz telekanālu TG2 vēsta "RIA novosti".

"Mēs pieprasām sasaukt Drošības padomi, lai demonstrētu stingru pozīciju notikušajā. Runa ir par pēdēja laikā briesmīgāko uzbrukumu iedzīvotājiem, kuri sarīkojušie mierīgu demonstrāciju pret valsts varu," paziņojis Frattini. Viņš arī rosinājis tikšanos ar Eiropas Savienības vēstniekiem Damaskā.

Svētdienas rītā Hamā, kas ir viens no Sīrijas lielākajām pilsētām, iebrauca tanki.


Kāds mediķis paziņojis, ka no tankiem "bezmērķīgi šauts cilvēku izveidoto barikāžu virzienā, kurās atradušies neapbruņoti iedzīvotāji."

Sīrijas varasiestāžu rīcību nosodījusi ASV, Lielbritānijas, Turcijas un Nīderlandes valdība.

Jau vēstīts, ka Hama mēnesi ir ielenkta, taču tikai svētdienas rītā karaspēks ķērās pie aktīvas rīcības, iebraucot pilsētā ar tankiem. Ir ziņas arī par cietušajiem citās Sīrijas pilsētās – Darā, kas atrodas valsts dienvidos un Deir ez-Zorā.

Sīrijā kopš marta notiek protesti, kuru dalībnieki pieprasa lielāku demokrātiju. Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms vaino nekārtībās "bruņotas teroristu bandas", kuras atbalstot islāmisti un ārvalstu aģitatori.

Pēc starptautiskās nevalstiskās organizācijas "Avaaz" ("Balss") datiem, Sīrijas varas iestādes, vēršoties pret protestiem, ir nogalinājušas vairāk nekā 1600 cilvēkus un aizturējušas 26 tūkstošus, no kuriem vairāk nekā 12 tūkstoši vēl atrodas apcietinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!