Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA
Slaktiņu politehniskajā koledžā, kas atrodas Krievijas anektētajā Krimā, sarīkojis skolas audzēknis, kurš pēc tam nošāvies, trešdien paziņojis okupācijas varasiestāžu vadītājs Sergejs Aksjonovs.

Sākotnēji tika ziņots, ka koledžā Kerčā noticis sprādziens, tomēr atbilstoši jaunākajai informācijai, ko izplatījusi Krievijas Izmeklēšanas komiteja, uzbrucējs bijis bruņots ar automātu un visus upurus nošāvis.

Slaktiņā dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, tostarp pašnāvību izdarījušais uzbrucējs. No viņa nošautajiem 19 cilvēkiem 14 ir audzēkņi, tostarp seši nepilngadīgie, un pieci ir koledžas darbinieki, ceturtdienas rītā informēja Kerčas pilsētas administrācijas vadītāja vietnieks Diļavers Melgazijevs.

Vairāk nekā 50 cilvēki ievainoti.

Aksjonovs televīzijā sacīja, ka audzēknis, kas esot darbojies viens, pēc uzbrukuma izdarījis pašnāvību.

Izmeklēšanas komiteja paziņoja, ka uzbrukumu sarīkojis 18 gadus vecais Vladislavs Rosļakovs.

Novērošanas kameru ierakstos redzams, kā viņš, bruņojies ar automātu, ienāk koledžā un šauj uz audzēkņiem.

Sākumā bija dažādas versijas par to, kas noticis koledžā.

Krievijas amatpersonas vispirms paziņoja, ka notikusi gāzes eksplozija, bet vēlāk apgalvoja, ka skolas ēdnīcā pusdienlaikā eksplodējis spridzeklis un ka, iespējams, ir noticis terorakts.

Visi upuri gājuši bojā no šaušanā gūtajiem savainojumiem, skaidroja Izmeklēšanas komiteja. Amatpersonas iepriekš teica, ka upuri miruši no sprādzienā gūtajiem savainojumiem.

Ziņu aģentūra "Interfax", atsaucoties uz neoficiālu avotu, trešdienas vakarā vēstīja, ka Rosļakovs, kurš esot bijis šaušanas kluba biedrs un interesējies par ieročiem, slaktiņu sarīkojis, jo viņam esot bijuši konflikti ar pasniedzējiem. Pēc "Interfax" ziņotā, notikuma vietā atrastas pudeles ar degmaisījumu.

Okupētajā Krimā pēc uzbrukuma izsludināts ārkārtas stāvoklis. Uz jaunā 19 kilometrus garā tilta, kas Krimu savieno ar Krieviju, pastiprināti drošības pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!