Foto: Reuters/Scanpix

Kataras emīrs atvēlējis 2,2 miljardus eiro, lai Barselonas slaveno buļļu cīņu arēnu "La Monumental" pārvērstu par mošeju, raksta RT. Ja pilsētas dome piekritīs šī projekta īstenošanai, arēna pārtaps par lielāko musulmaņu dievnamu Eiropā, spējot uzņemt līdz pat 40 000 cilvēku.

Projektā ietilptu arī aptuveni 300 metrus augsta minareta izbūve, kas tādējādi kļūtu par trešo augstāko pasaulē, atpaliekot vienīgi no Mekas un Medīnas pilsētu galveno mošeju minaretiem, atsaucoties uz Spānijas lielāko laikrakstu "20 Minutos", vēsta RT. Mošejā atrastos arī konferenču zāle, Korāna studiju centrs un islāma mākslas un vēstures muzejs.

Kompānija "The Balaña Group", kurai pieder arēna, jau esot piekritusi to pārdot, liecina tās vadībai tuvu stāvošu personu liecības. Tomēr, lai projekts tiktu realizēts, tam jāsaņem arī pilsētas domes akcepts.

Vēl 2012. gadā Barselonā mita aptuveni 500 000 musulmaņu, taču līdz pat šim brīdim Katalonijas galvaspilsētā ir tikai daži musulmaņu lūgšanu nami. "Vietējie iedzīvotāji būtu priecīgi, ja buļļu sāpju vieta tiktu pārvērsta par garīguma centru," spāņu laikrakstam norādījis Barselonā dzīvojošais arābu grāmatu veikaliņa īpašnieks.

"La Monumental" jeb "The Plaza Monumental de Barcelona" tika atvērta 1914. gadā kā buļļu cīņu arēna, bet pastāvēšanas laikā tajā bieži notikuši arī slavenu mūziķu, piemēram, "The Beatles", Tīnas Tērneres, "The Rolling Stones" un Boba Mārlija koncerti. Tomēr kopš buļļu cīņu aizlieguma Katalonijā un pēdējās cīņas 2011. gada septembrī arēna lielākoties stāv neizmantota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!