Šonedēļ apbedīts Tamerlans Carnajevs, kurš ir viens no apsūdzētajiem par sprādzienu sarīkošanu, kas nogranda Bostonas maratona laikā, atsaucoties uz policiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Policija norādījusi, ka viņa mirstīgās atliekas vairs neatrodas Vusterā, bet ir nodotas zemei.

26 gadus vecais Carnajevs tika nogalināts apšaudes laikā ar policiju četras dienas vēlāk par Bostonas sprādzieniem, kuros gāja bojā trīs, bet tika ievainoti vairāk nekā 260 cilvēki. Viņa jaunākais brālis, 19 gadus vecais Džohars, tika aizturēts. Viņš tiek vainots masu iznīcināšanas līdzekļa izmantošanā.

Pagājušajā nedēļā desmitiem demonstrantu piketēja pie Vusteras apbedīšanas biroja, kurā bija novietots Carnajeva līķis.

Policija paziņojusi, ka Carnajeva atraitne Ketrīna Rasela atteikusies viņa līķi no morga paņemt, ļaujot viņa radiem rīkot bēres.

Jau ziņots, ka Bostonas terorakta rīkotājs Tamerlans Carnajevs miris no šautām brūcēm un traumām, kuras viņa galvai un krūšu kurvim nodarījis truls priekšmets.

Pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti.

ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. 26 gadus vecais Tamerlans naktī uz 19.aprīli zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt 19 gadus vecais Džohars vakarā tika aizturēts.

Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!