Uļjanovskas apgabala tekstilrūpnīca "Nomateks", kas ražo paklājus ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina attēlu, lielā pieprasījuma dēļ šos paklājus ir spiesta aust slepeni.
Pirmo paklāju, uz kura attēlots Putins, "Nomateks" izgatavoja 2002. gada vasarā. Pēc tam "prezidenta" paklāju pasūtījumi tika saņemti cits pēc cita. Šobrīd jau ir izgatavoti vairāki desmiti šādu paklāju. Brīvā pārdošanā paklāji ar Putina attēlu netiek laisti un tie tiek austi tikai pēc pasūtījuma.

Garajā "prezidenta" paklāju pasūtītāju rindā gaida gubernatori, pazīstami politiķi un valsts mēroga uzņēmēji. Šie paklāji ir divus reiz trīs metrus lieli un izgatavoti no simtprocentīgi sintētiska materiāla - polipropilēna diegiem. Šādas klases un izmēra paklāja tirgus cena ir aptuveni 4000 rubļu (74 lati).

Tostarp raidiostacija "Avtoradio" ziņo, ka paklāji ar Krievijas prezidenta attēlu jau parādījušies Krasnojarskas novada tirgos. Krasnojarskas tirgotāji apgalvo, ka šie paklāji austi Maskavā. To vidējā cena sasniedz 2000 rubļu (37 lati).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!