Lielu popularitāti Lielbritānijā ir ieguvis atpūtas veids – "Murder Weekend". Ikvienam ir iespēja kļūt par izmeklētāju, kas izmeklē kādu slepkavību. Tūristiem, lai piedalītos reālā spēlē, ir nepieciešams zināt angļu valodu, un kā ikvienam spēlētājam arī veikt sagatavošanās darbus vēl esot mājās, un tad attiecīgi pēc iepriekš saņemtajām instrukcijām - izvēlēties apģērbu un apdomāt darbības gaitu.
Nedēļas nogalē kādā no klusām Lielbritānijas viesnīcām pēc izdomāta segvārda, piemēram, dabas aizsardzības asociācijas konferences dalībnieks, visi spēles dalībnieki satiekas. Viens no dalībniekiem (lomu uzņemas profesionāls aktieris) ir "noslepkavotais", bet pārējiem dalībniekiem ir uzdevums atrast slepkavu, pie kam tas ir jāizdara ātrāk nekā tiek arestēts noziedznieks (proti, līdz svētdienas pusdienlaikam).

Interesanti, ka spēles dalībniekiem ir atļauts uzdot jautājumus ikvienam, pat rakņāties citu personu privātjās mantās, taču ikvienam ir jābūt gatavam, ka viņš var nokļūt aizdomās turamo lokā. Sava versija par slepkavu ir jānodod rakstiskā formā. Spēles uzvarētājs, kas ir spējis noteikt slepkavas vārdu, saņem balvu.

Šīs spēles idejas autors ir kādas viesnīca strādniece Džoja Svifta, kura secināja, ka ļoti neinteresanti un skumīgi ir dzīvot viesnīcā tās pastāvīgajiem klientiem. Tad viņa šo ideju piedāvāja viesnīcas īpašniekiem, un tas radīja ļoti lielu interesi. Viņa tagad raksta arī scenārijus šīm spēlēm. 2001.gadā viņa ieguva valsts apbalvojumu – Britu Impērijas ordeni par ieguldījumu tūrisma nozarē.

Spēles popularitāte ir "aizgājusi" arī ārpus valsts robežām, jo "Murder Weekend" tagad tiek piedāvāts arī Ēģiptē, tajā pašā viesnīcā, kur Agata Kristi ir sarakstījusi savu slaveno romānu "Slepkavība Nīlā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!