Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa stratēģijai cīņā par palikšanu Baltajā namā uz vēl četriem gadiem līdz šim bija viens centrālais elements – valsts spēcīgais ekonomiskais stāvoklis. Ekonomikas izcelšana no Trampa puses bija loģisks solis, jo viņa administrācijai bija izdevies gūt vairākus panākumus šajā nozarē, tostarp samazināt bezdarbu. Savukārt vēsture māca, ka iespējas tikt pārvēlētam ir visai augstas, ja prezidentūras laikā ekonomiskā situācija ir laba.

Trampa plānus izjauca jaunā koronavīrusa pandēmija, kas līdzās lielajam upuru skaitam negatīvi ietekmējusi arī valsts ekonomiku. Šobrīd ASV prezidents ir spiests adaptēties un mainīt atsevišķus savas stratēģijas elementus gan no retoriskā, gan konkrētu darbību viedokļa. Par to vairāk šajā rakstā.

Vainu meklē citos

Saskaroties ar dažādām problēmām, Tramps parasti ir izvairījies un tiešas atbildības uzņemšanās, tā vietā kritizējot un vainojot citus, piemēram, Demokrātiskās partijas politiķus, citu valstu vadītājus, starptautiskās organizācijas.

Līdzīgu pieeju prezidents saglabājis arī tagad, kad jaunā koronavīrusa radītie izaicinājumi sagādājuši lielas problēmas ASV – miruši vairāk nekā 80 000 cilvēku un inficējušies vairāk nekā 1,3 miljoni iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!