Foto: AP/Scanpix

ANO Pasaules pārtikas programma (WFP) otrdien paziņoja, ka badu šogad cietīs 1,5 miljoni Zimbabves iedzīvotāju pēc tam, kad dramatiski ir samazinājusies kukurūzas raža, vēsta aģentūra "Reuters".

Tiek prognozēts, ka apmēram 16% valsts iedzīvotāju 2015 - 2016.gada ražas sezonā skars "pārtikas nedrošība", informēja WFP

Zimbabves kukurūzas raža 2015 - 2016.gada sezonā būs 742 000 tonnas, kas ir par 53% mazāk nekā iepriekšējā, 2014 - 2015.gada sezonā, liecina starpvaldību organizācijas Dienvidāfrikas Attīstības kopiena ("South African Development Community") dati.

Ražas problēmas izjutīs virkne valstu tā sauktajā "kukurūzas joslā", un no "pārtikas nedrošības" varētu ciest apmēram 27 miljoni cilvēku Āfrikā, kas ir rezultāts sausumam, nepiemērotām lauksaimniecības metodēm un politiskajai un ekonomiskajai nestabilitātei.

"Situācija Zimbabve ir ekstrēmāka nekā vairumā reģiona valstu, bet tā nav unikāla," aģentūrai "Reuters" sacīja WFP pārstāvis Deivids Ors.

"Zimbabvei klājas īpaši slikti, jo to smagi skāra sausums," viņš piebilda, norādot, ka WFP septembrī plāno piegādāt pārtiku ZImbabvei, tomēr organizācijai trūkst līdzekļu.

Lielu daļu no valstij nepieciešamās kukurūzas vajadzēs importēt.

Mazāk nekā ceturtā daļa bērnu vecumā no sešiem līdz 23 mēnešiem ZImbabvē saņem rekomendētā uztura daudzuma minimumu, bet 56% bērnu vecumā no sešiem līdz 59 mēnešiem cieš no anēmijas, informēja WFP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!