Slinki cilvēki, visticamāk, nodzīvos ilgāk un veselīgāk par ne tik ļoti slinkiem, uzskata vācu profesors Pēters Aksts, kurš iesaka izvairīties no tādām saspringtām nodarbēm kā maratona skriešana vai biežu atlētisko vingrošana.
"Pusi no vaļasbrīžu laika vajadzētu pavadīt, nedarot neko vai vienkārši zvilnot," viņš sacīja nedēļas izdevumam "Bunte". "Ilgāk pusdienlaikā pasnaužat guļamtīklā, nevis spēlējiet skvošu, un daudz lielāka iespēja jums nodzīvot līdz vecumam."

Fuldas universitātes zoologs Aksts kopā ar meitu, medicīnas doktori Mihaēlu sarakstījis grāmatu "Slinkuma priekos: kā labāk izmantot jūsu enerģiju". Aksts gan uzsver, ka slinkums ir tikai viena no panākumu atslēgām ceļā uz ilgāku mūžu.

Viņš uzskata, ka cilvēkiem ir pieejams galīgs enerģijas apjoms un īsāk mūžs ir tiem, kuri savus enerģijas krājumus izmanto straujāk. Lēns skrējiens vai raita iešana dažas reizes nedēļā ir labi, taču "meditatīva skriešana", kad pulss sasniedz 120 sitienus minūtē ir vislabākā, viņš sacīja. "Ar katru soli jūs varat izteikt rituāla mantru "ommmm" un vienlaikus atpūtināt miesu un garu," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!