Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Slovākija pirmdien no valsts izraidījusi trīs krievu diplomātus par nopietna nozieguma pastrādāšanu, kas, visticamāk, esot saistīts ar pērn notikušo bijušā čečenu kaujinieka slepkavību parkā Berlīnē, atsaucoties uz slovāku medijiem, ziņo aģentūra AFP.

"Varu apstiprināt, ka ir pieņemts lēmums izraidīt trīs Krievijas Federācijas vēstniecības Slovākijā darbiniekus," aģentūrai norādīja Slovākijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Jurajs Tomaga. Viņš, atsaucoties uz Slovāku specdienestu sniegto informāciju, atklāja, ka izraidīto darbinieku rīcība bijusi pretrunā ar Vīnes konvenciju par diplomātiskajiem sakariem.

Savukārt uz izraidīšanu saistību ar pērn pastrādāto slepkavību norāda vēl kāds ministrijas paziņojums šajā sakarā. Tomaga, neiedziļinoties detaļās, atklāja, ka kāds Slovākijas konsulātā Sanktpēterburgā iegūto vīzu izmantojis, "lai pastrādātu nopietnu noziegumu kādā citā NATO un ES valstī".

Pērn minētajā konsulātā izsniegta vīza, kas ļāvusi Eiropas Savienībā iebraukt vēlāk par Zeļimhana Hangošvili slepkavību apsūdzētam Krievijas pilsonim, savukārt rakstot slovāku medijs "Dennik N". Gruzijas pavalstnieks nošauts Berlīnes Mazajā Tīrgartena parkā.

Vācijas drošības iestādes tūlīt pēc notikušā aizturēja aizdomās turēto, un izmeklētāji apsūdzējuši Krievijas varas iestādes slepkavības pasūtīšanā. Izmeklējošās žurnālistikas medijs "Bellingcat" vēstīja, ka aizturētais esot kāds Kazahstānā uzaudzis pasūtījuma slepkava Vadims Krasikovs.

Krievija apsūdzības noraidījusi. Savukārt tagad, pēc diplomātu izraidīšanas, Maskava jau atbildējusi, ka uz tās diplomātu izraidīšanu tā atbildēs ar līdzīgu soli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!