Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Uzticības balsojumu parlamentā pirmdien izturēja Slovākijas jaunā valdība, kas tika izveidota pēc tam, kad līdzšinējais premjerministrs Roberts Fico žurnālista Jāna Kucjaka slepkavības izraisītā skandāla dēļ bija spiests atkāpties no amata.

Pētera Pelegrīni (attēls) vadīto jauno valdību balsojumā atbalstīja 81 no 150 parlamenta deputātiem. Slovākijas prezidents Andrejs Kiska jauno valdību apstiprināja pagājušajā nedēļā, un to veido trīs partijas, kuras ietilpa arī Fico vadītajā valdībā.

No 15 iepriekšējā kabineta locekļiem deviņi saglabājuši līdzšinējos amatus.

Kucjaka un viņa draudzenes slepkavību apstākļi liecina, ka pastrādātas pasūtījuma slepkavības, kas notikušas 21. februārī, pirmdien paziņoja Slovākijas prokuratūra. 27 gadus vecā Kucjaka un viņa draudzenes Martinas Kušnirovas līķi ar šautām brūcēm tika atrasti 25. februārī pāra mājā Veļka Mačā Bratislavas austrumu pievārtē.

Savu pēdējo nepabeigto rakstu, kuru publicēja portāls "aktuality.sk", Kucjaks veltījis itāļu mafijas darbībai Slovākijā un tās sakariem ar Fico tuvu stāvošām personām. Šī slepkavība izsaukusi masu protestus pret Fico valdību, un Bratislavas ielās izgāja desmitiem tūkstošiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!