Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) ar savu imigrācijas politiku izdara "rituālu pašnāvību", otrdien paziņojis Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, aicinot pēc iespējas ātrāk apturēt nekontrolēto nelegālo imigrantu plūsmu.

"Jūtu, ka mēs, ES, šobrīd izdarām rituālu pašnāvību, un mēs vienkārši noskatāmies," intervijā čehu laikrakstam "Pravo" atzina Fico.

Viņš uzsvēra, ka pirmkārt ES ir jāaptur nelegālo imigrantu straume. "Ja tās iecerēto robežapsardzības un krasta apsardzes spēku izveidošana ES prasīs laiku līdz 2016.gada beigām vai līdz 2017.gadam, ES būs sevi nogalinājusi," piebilda premjers, norādot, ka Slovākija ir gatava tūlīt nosūtīt uz Šengenas zonas ārējām robežām 300 policistu.

"Mēs bieži vārāmies savā sulā, ņemoties ar kvotām, kas ir bezjēdzība (..), bet tikmēr vairāki tūkstoši imigrantu ierodas Eiropā katru dienu," intervijā uzsvēra Fico.

Viņš norādīja, ka Eiropas Komisijas (EK) iecerētā sistēma ir cietusi "pilnīgu fiasko" un Slovākija nespētu integrēt tūkstošiem imigrantu, ko tai nāktos uzņemt saskaņā ar Briseles plānotajām kvotām. "Ja, pamatojoties uz pagaidu vai pastāvīgām kvotām, kāds piespiestu mūs importēt 50 000 cilvēku ar pilnīgi atšķirīgām paražām un reliģiju un tie vairumā ir jauni vīrieši, nespēju iedomāties, kā mēs spētu viņus integrēt. Mēs nespējam," atzina Fico.

Viņš piebilda, ka šie imigranti galu galā izveidotu paši savu dzīves telpu, kur valdītu pašu likumi, un tieši tāpēc Bratislava pret to iebilst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!