Foto: AFP/Scanpix

Reaģējot uz jautājumiem, kas saistīti ar aizdomām par publisko iepirkumu noteikumu pārkāpumiem Slovākijas Eiropas Savienības (ES) prezidentūras laikā, premjerministrs Roberts Fico žurnālistus nosauca par "netīrām anti-slovāku prostitūtām", vēsta "The Guardian".

Fico attiecības ar medijiem ir nokaitētas jau ilgu laiku, skaidro "The Guardian". Premjers atsaka atbildēt uz konkrētu žurnālistu jautājumiem, kā arī mēdz pret viņiem vērsties tiesā.

Trešdien viņa retorika kļuva nepieredzēti asa. "Daži no jums ir netīras, anti-slovāku prostitūtas. Un es atbildu par saviem vārdiem," teica Fico. "Jūs neinformējat, bet gan cīnāties pret valdību." Viņš piebilda, ka apvainojumi ir centieni nomelnot Slovākiju pirms ES prezidentūras beigām decembrī.

Fico sadusmojās, kad viņam uzdeva jautājumus par ārlietu ministrijas darbinieces Zuzanas Hlakovas svētdien pausto un starptautiskā pret-korupcijas uzrauga "Transparency International" atziņām.

Hlakova strādāja ārlietu ministrijā, kur viņas komandai bija jāorganizē ar prezidentūru saistīti kultūras pasākumi, tostarp februārī notikušo ceremonija, kur tika atklāts prezidentūras logo.

Preses konferencē pirmdien viņa apvainoja augstākstāvošos darbiniekus par uz viņu izdarīto spiedienu. Viņai likts sadarboties ar Fico pārstāvēto partiju "Smer" saistītu aģentūru, tādā veidā pārkāpjot publisko iepirkumu noteikumus.

Hlakova arīdzan norādīja, ka jūlijā rīkotie koncerti par godu prezidentūras sākumam, organizēti apejot noteikumus. Koncertu rīkošana esot izmaksājusi vairāk nekā nepieciešams.

"Transparency International" paziņojusi, ka nepatiesi publiskie iepirkumi ir noziegums. Uzraugs lūdzis trim Slovākijas uzraugiem veikt izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!