Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV pirmās lēdijas Melānijas Trampas koka statuja Slovēnijā demontēta no postamenta pēc tam, kad ASV Neatkarības dienā 4. jūlijā tā sabojāta dedzinātāju uzbrukumā, vēsta BBC.

Berlīnē dzīvojošais amerikāņu mākslinieks Breds Daunijs, kurš radīja pretrunīgi vērtēto statuju pirms aptuveni gada, pēc incidenta to aicināja tūlītēji novākt, kas arī izdarīts. Policija uzsākusi uzbrukuma izmeklēšanu. Savukārt Baltais nams pagaidām notikušo nav komentējis.

No koka stumbeņa iztēstais Melānijas tēls radīts viņas dzimtās Sevnicas pievārtē. Krāsotā koka skulptūra "nēsāja" gaiši zilu kostīmu, kādam līdzīgā Melānija bija ģērbusies vīra Donalda Trampa inaugurācijas ceremonijā.

Sevnicu Melānija pameta jau 90. gados, un kļuva par modeli. Tagad, vairākas desmitgades vēlāk viņas un jo īpaši nupat novāktās statujas dēļ pilsēta kļuvusi par būtisku tūrisma objektu. Ar Trampas vārdu te tiekot tirgots viss no kūkām līdz čībām.

Pērn augustā Slovēnijā netālu no galvaspilsētas tapa arī daudzkārt lielāka Trampa skulptūra. Šī, astoņus metrus augstā skulptūra savu galu piedzīvoja šī gada janvārī, kad arī tai uzbruka dedzinātāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!