Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas tiesībsargājošās iestādes no prokrieviskajiem kaujiniekiem atbrīvotās Slovjanskas centrā atradušas masu kapu, kurā apbedīti 52 cilvēki, vēsta "Korrespondent.net", atsaucoties uz Iekšlietu ministrijas paziņojumu.

Apbedījuma vietu parādījuši vietējie iedzīvotāji, kuri rakuši kapu prokrievisko kaujinieku uzdevumā, informēja iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko. Tomēr amatpersonas turpina meklēt arī citus apbedījumus, jo daudzi ķermeņi aprakti, "kur pagadās un kā pagadās", atklāja Geraščenko.

Kopš kauju sākuma Doņeckas apgabalā bez vēsts pazuduši ir aptuveni 300 cilvēki - gan vietējie iedzīvotāji, gan kaujinieki.

Iekšlietu ministrija uzskata, ka rīkojumu ierīkot atrasto apbedījumu "tieši centrā" varētu būt devis kaujinieku komandieris Igors Girkins (Strelkovs). "Tas ir vienīgais apbedījums, kas tika veidots demonstratīvi," stāsta Geraščenko.

Slovjanskā jau iepriekš atrasts civiliedzīvotāju masu kaps.


Vēstīts, ka Ukrainas armija separātistu pārņemto Slovjansku ieņēma jūlija sākumā. Kaujinieki masveidā atkāpās uz Doņecku un Luhansku.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!