Foto: Reuters/Scanpix

Naktī uz pirmdienu Slovjanskā, Ukrainas Doņeckas apgabalā, atsākušās kaujas promaskavisko separātistu un Ukrainas bruņoto spēku starpā, pavēstīja separātistu "tautas mērs" Vjačeslavs Ponomarjovs.

"Iestājās nakts, un mūs no jauna apšauda. Perekopa rajonā šauts tiek no haubicēm un mīnmetējiem. Pēc trauksmes mūsu zemessargu rindās izziņota kaujas gatavība," Ponomarjova teikto citē ziņu aģentūra "Interfax".

Ukrainas bruņoto spēku grupējumam Slovjanskas apkaimē pievienojas papildspēki, pavēstīja separātistu kaujinieku štābā.

Organizācijas "Informatīvā pretošanās" pārstāvis Dmitro Timčoks pavēstīja, ka teroristi Slovjanskas apkaimē apšaudījuši Ukrainas drošības struktūru pozīcijas Karačuna kalnā, kur atrodas televīzijas tornis. Viens drošības spēku pārstāvis nogalināts, vairāki ievainoti.

Telekanāls "1+1" vēsta, ka Slovjanskas morgs ir pārpildīts, bet separātistu kaujinieki tiek glabāti piepilsētas mežos.

"Slovjanskas morgs ir pārpildīts ar nogalināto teroristu līķiem. Šobrīd daudzi kaujinieki tiek vienkārši aprakti mežos līdzās pilsētai. Viņu vidū ir daudz čečenu (kadiroviešu) un osetīnu," vēsta telekanāls.

Daudzus teroristus pēdējo divu nedēļu laikā nogalinājuši Valsts apsardzes pārvaldes snaiperi.

Nule kā pilsētas ziemeļos iebrukusi desanta trieciena grupa, kas jau ir iegājusi dzīvojamajos masīvos.

Kā pavēstīja operācijas vadītāji, separātistiem ir daudz ieroču, arī pārnēsājamie zenītraķešu kompleksi, tomēr katastrofāli trūkst cilvēku, jo viņu rindas kļuvušas acīmredzami retākas. Lielākā daļa teroristu slēpjas dzīvojamo namu kvartālos un privātmājās.

Kaujās Slovjanskā un tās apkaimē Ukrainas bruņotie spēku karotāji iznīcinājuši ne mazāk kā 100 kaujineikus, vēsta ziņu aģentūra "Ukrinform".

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Slovjanska separātistu kaujinieku kontrolē atrodas kopš aprīļa vidus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!