Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien, 7. augustā, šļūcot pa ūdens slidkalniņu, kas uzskatīts par pasaulē lielāko, bojā gājis 10 gadus vecs ASV Kanzasas štata politiķa dēls, vēsta aģentūra "Associated Press".

Policija pirmdien izplatīja paziņojumu, kur minēts, ka puisēns, braucot no slidkalniņa, guvis nāvējošus kakla ievainojumus.

51 metru augsto slidkalniņu sauc "Verruckt", kas vācu valodā nozīmē neprātīgs. Ginesa pasaules rekordi Misūrī štata Kanzassitijas atrakciju parka slidkalniņu atzinuši par pasaulē augstāko.

Pirmdien atrakciju parks tika slēgts un par notikušo uzsākta izmeklēšana.

Policijai pagaidām nespēj komentēt notikušā apstākļus un tā nav sniegusi informāciju par bērna identitāti. Taču politiķis Skots Švābs un viņa sieva izplatīja paziņojumu, kur minēts, ka bojā gājušais puisēns ir viņu 10 gadus vecais dēls Tomass.

Pēc vairākkārtējas atlikšanas slidkalniņš "Verruckt" tika atklāts 2014. gadā. Pirms tas tika nodots atrakciju parka apmeklētājiem, inženieri konstatēja vairākas problēmas tā darbībā. Agrākajos testos, slidinot lejā smilšu maisus, tie izslīdēja ārpus slidkalniņa. Lai problēmu labotu, tika ieguldīti miljons dolāri. Kā norāda atrakciju parka pārstāvji, slidkalniņš tiek pārbaudīts gan ikdienā, gan pirms katras tūristu sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!