ASV Ohaio štata Kolumbusas pilsētā kāds vīrietis trešdienas vakarā atklājis uguni cilvēku pārpildītā bārā, kad tajā uzstājās smagā metāla grupa "Damageplan", nogalinot četrus cilvēkus un vēl divus ievainojot, informē amatpersonas. Uzbrucēju nošāvusi policija.
Viens no bojā gājušajiem ir grupas ģitārists "Daimbegs" Darells Abots, kurš agrāk spēlēja grupā "Pantera".

Apšaude notika bārā "Alrosa Villa" Kolumbusas ziemeļos, kurā bija sapulcējušies aptuveni 200 cilvēku.

Grupas "Damageplan" tikko bija sākusi spēlēt pirmo dziesmu, kad uz skatuves uzkāpa kāds vīrietis un atklāja uguni uz apkārtējiem. Daļa skatītāju sākumā uzskatīja, šaušana varētu būt daļa no koncerta programmas.

Notikumu aculiecinieki stāstīja, ka vīrietis uzkāpa uz skatuves, sāka kliegt un piecas vai sešas reizes no tuva attāluma izšāva uz ģitāristu. Pēc tam uzbrucējs sašāva miesassargu, kas mēģināja viņu atvilkt no pakritušā mūziķa.

Pēc tam vīrietis sāka šaut skatītāju pūlī. Kāds policists uzbrukuma brīdī atradās netālu no bāra, viņš tajā iekļuvis pa rezerves durvīm un spējis pietuvoties uzbrucējam, un nošāvis viņu.

"Ja policists nebūtu tik tuvu, es domāju, ka iznākums būtu daudz sliktāks. Tas bija haotisks brīdis, vienkārši šausmīgi," sacīja Kolumbusas policijas pārstāvis seržants Brents Malls.

Viņš piebilda, ka ievainoto skaits varētu būt lielāks, jo daudzi cilvēki pameta notikumu vietu pirms policijas ierašanās.

Viens no ievainotajiem ir kritiskā stāvoklī, bet otras personas ievainojumi nav dzīvībai bīstami. Vēl diviem cilvēkiem palīdzība sniegta uz vietas.

Uzbrukuma motīvs nav skaidrs.

38 gadus vecais Abots un viņa brālis bundzinieks Vinnijs Pols agrāk ietilpa astoņdesmitajos gados izveidotajā grupā "Pantera".

Grupa ASV albumu topu virsotnē iekļuva ar tās 1994.gada albumu "Far Beyond Driven", kas tika nominēts arī "Gammy" balvai.

Pēc "Pantera" izjukšanas abi brāļi kopā ar dziedātāju Petu Lehmenu un basistu Bobu Zillu izveidoja savu grupu "Damageplan".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!