Foto: AFP/Scanpix

Sniega vētras dēļ ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā un tās ziemeļu piepilsētās sestdien aizliegta kustība pa autoceļiem, kā arī pārtraukta vilcienu satiksme.

Ņujorkas štata gubernators Endrjū Kuomo paziņoja, ka no pulksten 14.30 (21.30 pēc Latvijas laika) tiek aizliegta transporta kustība pa autoceļiem, izņemot ārkārtas dienestu transportu, bet no pulksten 16 (23 pēc Latvijas laika) pārtrauks kursēt piepilsētas vilcieni, kā arī vilcieni metro virszemes daļā.

Dots arī rīkojums pārtraukt autobusu satiksmi.

"Sabiedības drošība ir uzdevums numur viens," mikroblogu vietnē "Twitter" uzsvēris Kuomo.

Savukārt Ņujorkas pilsētas mērs Bils de Blazio savā "Twitter" kontā ierakstījis: "Domājams, ka šī būs viena no lielākajām vētrām pilsētas vēsturē. Dodieties mājās. Palieciet mājās. Šodien palieciet drošībā."

Jau ziņots, ka kopš piektdienas dzīvi ASV austrumdaļā paralizējusi sniega vētra ar lielu sniega daudzumu un spēcīgām vēja brāzmām.

Sabiedriskā transporta kustība ir būtiski traucēta arī citur ASV austrumos.

ASV plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka ar sniega vētru tiek saistīti vismaz 11 cilvēku nāves gadījumi, tostarp satiksmes negadījumos, kuros tiek vainoti sliktie laika apstākļi.

Pirms vētras piektdien miljoniem cilvēku steidzās iepirkties, jo varas iestādes ir ieteikušas vētras laikā neatstāt mājas.

ASV Nacionālais meteoroloģijas dienests paziņojis, ka sniega vētra varētu ietekmēt apmēram 85 miljonus amerikāņu jeb ceturto daļu Savienoto Valstu iedzīvotāju, un vētra varētu nodarīt apmēram miljardu dolāru zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!