Foto: EPA/LETA

Sniega motocikla avārijā Itālijas Alpos gājuši bojā seši tūristi, bet vēl divi guvuši nopietnus ievainojumus, vēstīja Itālijas ziņu aģentūra ANSA.

Visi astoņi tūristi, kas bija ieradušies no Austrumeiropas vai Krievijas, piektdien brauca ar sniega motociklu lejā pa neapgaismotu Monsermisa virsotnes nogāzi Kavalēzā netālu no Trento Itālijas ziemeļaustrumos, paziņoja glābēji.

Krievijas Ģenerālkonsulāts Itālijā sestdien paziņoja, ka negadījumā Alpos bojāgājušie un cietušie ir Krievijas pilsoņi.

Pieci bojāgājušie bija tūristi no Krasnodaras.

"Pieci bojāgājušie un viens katastrofā izdzīvojušais ir Krasnodaras iedzīvotāji. Viņi Itālijā atradās pie Krievijas tūroperatora iegādātā ceļojumā. Visi bija apdrošināti. Pārējie divi strādāja Itālijā tūrisma pakalpojumu sniegšanas jomā," televīzijas kanālam "Rossija24" stāstīja šīs valsts ģenerālkonsuls Milānā Aleksejs Paramonovs.

Ģenerālkonsulātā informēja, ka tūristi atgriezās pēc vakariņām viesnīcā.

Sniega motocikls apmēram 2000 metru augstumā strauji nobrauca no ātrās nolaišanās trases un apgāzās. Pasažieri izkrita no motocikla, daži atsitās pret akmeņiem.

Sākotnējā informācija liecina, ka avārija notika, jo tika pārsniegts drošs braukšanas ātrums bīstamā trases posmā. Tāpat tiek izskatīta versija par transportlīdzekļa tehniskām problēmām.

Ģenerālkonsulāts informēja, ka bojāgājušo vidū ir arī nepilngadīgais - kāds 1996.gadā dzimis jaunietis.

Abi ievainotie tika evakuēti ar helikopteru, viņu veselības stāvoklis tiek vērtēts kā vidēji smags.

Monsermisa virsotnē līdz šim notikuši divi trošu vagoniņu līniju negadījumi. Pirmais notika 1976.gadā, bet otrais 1998.gadām, kad 20 cilvēki gāja bojā un vairāki tika ievainoti, ASV militārā lidmašīna mācību lidojuma laikā Itālijas slēpošanas kūrortā pārraujot trošu vagoniņu līniju. Viens vagoniņš nogāzās un otrs palika karājoties gaisā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!