Foto: Reuters/Scanpix
Agrīnā sniega vētrā, kas nedēļas nogalē piemeklēja ASV ziemeļaustrumu piekrastes štatus, bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 13 cilvēkiem, pirmdien paziņoja varas iestādes.

Lielākā daļa bojāgājušo zaudēja dzīvību autoavārijās uz slideniem ceļiem.

Sniega vētra ar sasalstošu lietu paralizēja satiksmi un izraisīja plašus elektroapgādes pārtraukumus. Pirmdien elektroapgāde vēl nebija atjaunota 1,6 miljoniem mājokļu, nedarbojās skolas, un autosatiksmi traucēja smaga sniega nogāzti koki un elektrolīniju vadi.


Helovīna (Visu svēto dienas priekšvakara) svinēšana daudzviet tika atcelta, jo dekorācijas bija pārklājis sniegs. Masačūsetsas štata Peru pilsētā sniega segas biezums sasniedza 32 collas jeb 81 centimetru.

Domājams, ka būs vajadzīgas vairākas dienas, līdz tiks atjaunota elektroapgāde visiem klientiem Masačūsetsā, Konektikutā, Ņūdžersijā un citos sniega vētras smagi piemeklētos štatos.

Lai gan pirmdiena bija saulaina, vēl netika atjaunota satiksme vairākās dzelzceļa līnijās no Ņūdžersijas štata uz Ņujorkas pilsētu. Konektikutas štatā bija pilnīgi slēgti 100 štata nozīmes ceļi un daļēji slēgti vēl apmēram 200. Iedzīvotājiem uz laiku atstājot mājokļus, kas palikuši bez apkures un elektrības, tika aizņemti visi viesnīcu apartamenti Konektikutas štata centrālajā daļā.

Pirmdien vēl nebija atjaunota elektroapgāde apmēram 750 tūkstošiem klientu Konektikutā, 46 tūkstošiem Masačūsetsā, vairāk nekā 390 tūkstošiem Ņūdžersijā, 350 tūkstošiem Pensilvānijā, apmēram 60 tūkstošiem Ņujorkas štatā, un 14 tūkstošiem Menā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!