Foto: AFP/Scanpix
Ķīnas ziemeļos ir gājuši bojā trīs japāņu tūristi, Lielā Ķīnas mūra apmeklējuma laikā iekļūstot pēkšņā sniega vētrā, pirmdien vēstīja Ķīnas plašsaziņas līdzekļi.

62 un 68 gadus vecās bojāgājušās tūristes tika atrastas svētdienas vakarā, bet bojāgājušais 76 gadus vecais tūrists - pirmdien sniegiem klātā kalnā pie Lielā Ķīnas mūra Hebejas provincē, informēja Ķīnas ziņu aģentūra "Sjiņhua", atsaucoties uz vietējās pašvaldības paziņojumu.

Cits japāņu tūrists un kāds ķīnietis, kurš strādā Japānas tūrisma aģentūrā, saņēma medicīnisko palīdzību vietējā klīnikā.

Grupa, kurā bija šie japāņu tūristi un ķīnietis, sestdienas rītā no Pekinas puses sāka kāpt kalnā, kas ir daļa no Lielā Ķīnas mūra apmeklējuma, un tajā pašā dienā iekļuva sniega vētrā.

Ķīnas ziemeļus nedēļas nogalē piemeklēja spēcīgas sniega vētras. Sevišķi ekstrēmi laikapstākļi sestdienas vakarā bija Pekinā, Hebejas provincē un Iekšējās Mongolijas autonomajā rajonā.

Pekinā diennakts laikā nolija un uzsniga 5,8 centimetri nokrišņu, kas bija lielākais daudzums vienā dienā aukstā gadalaikā kopš 1951.gada. Simtiem automašīnu Pekinā nedēļas nogalē iestrēga sniegā.

Lai gan Pekinā mājokļu apkuri bija plānots uzsākt 15.novembrī, nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ tā tika uzsākta ātrāk, ziņoja laikraksts "China Daily".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!