Auksta gaisa fronte otrdien atnesusi sniega vētras Jordānijā un Sīrijā. Īpaši smagi klājas apdzīvotajām vietām augstienēs, kur sasnidzis biezs sniegs. Sniegs paralizējis transporta kustību arī kaimiņvalstī Izraēlā.
Negaidītā laika maiņa jau prasījusi cilvēku dzīvības Sīrijas ziemeļrietumos, kur zem sniega svara iebrucis kādas mājas jumts, nospiežot sešus cilvēkus, vienas ģimenes locekļus.

Galvaspilsētu Ammānas un Damaskas ielas nav izbraucamas, birojus nācies slēgt. Sniegs klāj mošeju, māju un automašīnu jumtus, temperatūra svārstās ap nulli, bet zemāk ielejās līst lietus un ceļas upju līmenis.

Tomēr no sniega vētrām un lietusgāzēm ir arī savs labums, jo pēdējo gadu laikā Sīrijā un Jordānijā valdījis liels sausums. Piemēram, Baradas upe, kuras krasti damaskiešiem ir vienīgā atpūtas vieta, vairākas vasaras bija gandrīz izžuvusi, bet nu ūdens līmenis tajā sācis lēni, bet noteikti celties.

Savukārt Jordānas upē ūdens līmeņa celšanās dēļ nācies slēgt vismaz divus tiltus, kas Jordāniju saista ar Izraēlas kontrolēto Jordānas upes rietumkrastu.

Sīrijas zemienēs nokrišņu daudzums divdesmit rajonos pārsniedzis gada vidējo rādītāju. Varas iestādes veic steidzamus pasākumus, lai plūdi nenodarītu lielu kaitējumu lauksaimniecībā izmantojamajām zemēm.

Sīrija no nopietna sausuma cieš jau četrus gadus. Atsevišķās vietās nokrišņu daudzums šai laikā nesasniedza pat pusi no gada normas, bet Damaskā 1999.gadā nolija tikai nedaudz vairāk par trešo daļu vidējā nokrišņu daudzuma.

Meteorologi prognozē, ka sniega vētras varētu pierimt ceturtdienas rītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!