Foto: EPA/LETA
Bargajai ziemai turpinot traucēt Ziemassvētku ceļojumu sezonu, simtiem pasažieru bija spiesti nakti pavadīt Parīzes un Briseles lidostās.

Aptuveni 200 pasažieri nakti uz sestdienu pavadīja Parīzes Šarla de Golla lidostā, kas sniega un apledojuma dēļ bija spiesta atcelt 400 reisu.

Gaisa un dzelzceļa satiksme traucēta arī Beļģijā un Vācijā, tomēr tiek prognozēts, ka sestdienas gaitā laika apstākļi uzlabosies.

Problēmas Parīzes lidostās vēl vairāk piektdien saasināja lielākās antifrīza rūpnīcas darbinieku streiks. Tomēr situācija uzlabojusies, jo papildus antifrīza krājumi piegādāti pa gaisa ceļu no ASV un pa jūras ceļu no Vācijas.

Pasažieriem, kuriem Ziemassvētku vakaru nācās sagaidīt Šarla de Golla lidostā, tika dalītas saliekamās gultas un segas. Viņus apmeklēja arī transporta valsts ministrs Tjerī Mariani, kurš centās iestrēgušajiem pasažieriem skaidrot situāciju.

Piektdien lidostas administrācijai nācās atbrīvot arī vienu no termināļiem, jo pastāvēja bažas, ka zem 60 centimetrus biezās sniega segas svara var iebrukt jumts. Šī termināļa jumts jau iebruka 2004.gadā. Toreiz gāja bojā četri cilvēki.

Spēcīga snigšana turpināja apgrūtināt pārvietošanos arī Beļģijā, Vācijā un Itālijā.

Beļģijā naktī uz sestdienu nokritušā sniega daudzums sasniedzis 10 līdz 20 centimetrus. Tas daļēji paralizējis autobusu satiksmi, un slēgts arī viens no Briseles lidostas skrejceļiem.

Tikmēr Vācijā tiek ziņots par simtiem satiksmes negadījumu.

Savukārt Itālijas ziemeļos spēcīgas lietusgāzes izraisījušus plūdus Venēcijā.

Tajā pašā laikā Dānijai piederošās Bornholmas salas varasiestādes paziņojušas, ka atmetušas centienus attīrīt aizputinātos ceļus. Trīs cilvēki sniegputenī pazuduši bez vēsts, un policija atkārtoti aicina iedzīvotājus palikt mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!