Foto: AP/Scanpix
Sniegputeņos, kas piektdien pārsteidza ASV ziemeļaustrumu štatus, prasījis vismaz trīs cilvēku dzīvības. Pilsētas lēnām atgūstas, bet bez elektrības joprojām ir aptuveni 700 000 iedzīvotāju, ziņo ārvalstu masu mediji.

Spēcīgajai snigšanai mitējoties, sestdien Ņujorkas lidostās atsākās gaisa satiksme, lai gan lidmašīnās izlidoja ar kavēšanos. Ņujorkas un Ņūdžersijas štatu gaisa satiksmes amatpersonas informēja, ka reisi ir atsākušies, tomēr pasažieriem ir jāpārbauda lidsabiedrību sniegtā informācija, jo gaisa satiksme joprojām ir ierobežota.

Ņujorkas Lagvardija, Džona Kenedija un Ņuarka lidostās visi reisi tika apturēti piektdien, kad sākās spēcīga snigšana un vējš, bet sestdienas rītā pēc vietējā laika (sestdienas pēcpusdienā pēc Latvijas laika) lidostās nolaidās pirmās pasažieru lidmašīnas.


Tomēr kopumā sestdien Jaunanglijas reģionā ASV ziemeļaustrumu piekrastē atcelti vairāk nekā 2000 reisu, jo spēcīgais vējš turpināja plosīties un tika veikti sniega tīrīšanas darbi.

Kopš piektdienas kopumā atcelto reisu skaits pārsniedzis 5300.

Arī Bostonas Logana lidostā gaisa satiksme ir apturēta, jo iekavējušies sniega tīrīšanas darbi. Bostona, kur vētras laikā sniega sega kļuva par 54 centimetriem biezāka, apturēta arī vilcienu un sabiedrisko autobusus satiksme.

Spēcīga sniega vētras dēļ slēgtas skolas, traucētā elektroapgāde vairāk nekā 700 tūkstošiem patērētāju, kā arī paralizēta gan gaisa, gan sauszemes satiksme.

Tiek vēstīts par vismaz trīs bojāgājušajiem.

Daudzviet zemi pārklāja bieza sniega sega, kas svārstījās no dažiem centimetriem līdz pat nepilnam metram. Piemēram, Ņujorkas Centrālparkā vētras laikā uzsniga 20,6 centimetrus bieza sniega kārta, Portlandā sniega sega sasniedza 75 centimetrus, bet Konektikutas štata Mailfordas pilsētā pat 97 centimetrus.

Vēja brāzmas daudzviet sasniedza nepilnus 40 metrus sekundē.

Masačūsetsas štata gubernators Divals Patriks ir izdevis rīkojumu uz laiku apturēt jebkādu satiksmi uz štata ceļiem, pārkāpējiem draudot ar cietumsodu.

Satiksme apturēta arī Rodailendā.

Daudzviet ieputinātas uz ceļiem palikuši simtiem automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!