Foto: AFP/Scanpix
Balkānu valstis nedēļas nogalē ir piemeklējis auksts laiks un sniegputeņi, prasot vismaz sešu cilvēku dzīvības un izraisot satiksmes haosu, paziņoja amatpersonas.

Sniega vētrās ir gājuši bojā četri cilvēki Horvātijā un divi Serbijā.

Sniega dēļ tika slēgtas lidostas un autoceļi un bija bloķēts sabiedriskais transports lielpilsētās. Varas iestādes Serbijā un Horvātijā aicināja iedzīvotājus pēc iespējas palikt mājās.

Glābēji Serbijā svētdien mēģināja nokļūt pie pasažieriem sniega bloķētos autobusos un automobiļos. Serbijas ziemeļu provincē Vojvodinā cilvēkiem autosatiksmes līdzekļos bija jāgaida vairākas stundas, līdz glābēji tos atbrīvoja no 50 centimetru bieza sniega, kas bija uzsnidzis dažu stundu laikā.

Serbijas premjerministrs un iekšlietu ministrs Ivica Dačičs deva rīkojumu visiem neaizņemtajiem policistiem piedalīties šajās glābšanas operācijās. 

Horvātijas galvaspilsētas Zagrebas lidosta sestdien bija slēgta uz vairākām stundām, un arī vairāki ceļi šajā valstī bija bloķēti stipra vēja un sniega dēļ. Situācija Horvātijā uzlabojās svētdien, bet palika spēkā brīdinājums par ceļu apledojumu.

Melnkalnes ziemeļos sniegs, kura biezums bija līdz 70 centimetriem, nošķīra no ārpasaules un atstāja bez elektrības vairākus ciemus.

Sniga arī Slovēnijā, Bosnijā, Kosovā un Maķedonijā, bet tur sniegs neradīja lielas problēmas.

Sniegputeņiem pārvietojoties austrumu virzienā uz Rumāniju, kur svētdien notiek parlamenta vēlēšanas, aizputināto ceļu attīrīšanā no sniega tika iesaistīta armija. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!