Foto: AFP/Scanpix

Bijušais ASV izlūkdienestu līdzstrādnieks Edvards Snoudens, kas kopš informācijas nopludināšanas 2013.gadā par ASV izspiegošanas programmām dzīvo Krievijā, kļuvis par tēvu, sestdien ziņu aģentūrai "Interfax" pavēstīja Snoudena advokāts Anatolijs Kučerena.

"Kā jau mēs to gaidījām, viņa ģimenē ir pieaugums. Edvardam un [viņa dzīvesbiedrei] Lindsijai piedzimis mazulis. Mātes un mazuļa veselība ir teicama," sacīja Kučerena.

Advokāts jau oktobrī pavēstīja, ka Snodena ģimenē decembra beigās gaidāms pirmdzimtais.

Snoudena 2013.gadā publiskotā informācija raisīja plašas debates par izlūkdienestu īstenoto izspiegošanas programmu vērienu, kā arī izsauca diplomātisko attiecību saasinājumu starp ASV un Vāciju saistībā ar Vācijas kancleres Angelas Merkeles telefona izspiegošanu.

Ar Snoudenu šomēnes Krievijā tikās divi prominenti Vācijas kreiso radikāļu partijas "Die Linke" ("Kreisie") Bundestāga deputāti.

Snoudens paudis vēlmi atgriezties ASV, kur viņam draud apsūdzības spiegošanā par konfidenciālu dokumentu nopludināšanu. Viņš arī vēlas līdzās ASV pilsonībai iegūt Krievijas pilsonību.

"Tādi trauksmes cēlāji kā Edvards Snoudens nav noziedznieki, bet diži varoņi, kas atmasko valsts ļaunprātības un noziegumus," pēc tikšanās paziņojumā skaidroja vācu likumdevēji.

Snoudens vairākkārt izteicis interesi par politiskā patvēruma saņemšanu Vācijā.

Šajā virzienā līdz šim sekmes izpalikušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!