Foto: AP/Scanpix

Bijušais ASV izlūkdienestu līdzstrādnieks Edvards Snoudens, kurš bēguļo no ASV iestādēm un pašlaik dzīvo Krievijā, paziņojis, ka balsos ASV prezidenta vēlēšanās, informē britu raidsabiedrība "Sky News".

Viņš norādījis, ka ASV prezidenta vēlēšanās balsos vai nu par demokrātu partijas prezidenta amata kandidātI Hilariju Klintoni, vai arī par republikāņu kandidātu Donaldu Trampu.

"Tas priekš manis ir svarīgi. Uzskatu, ka katram indivīdam nav jābūt pienākumam, kura laikā jāapspriež savs balsojums un izvēle. Es to arī netaisos darīt," paudis Snoudens.

"Varu vien teikt, ka kandidātos esmu vīlies," sacīja Snoudens, kurš apgalvoja, ka prezidenta amata kandidāti savās kampaņās ļoti maz runā par ASV konstitūciju. "Mēs ļoti maz dzirdam par mūsu tiesībām," pauda Snoudens.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks šī gada 8. novembrī. Pašreizējam valsts prezidentam Barakam Obamam konstitūcija aizliedz kandidēt uz trešo amata termiņu pēc kārtas.

Snoudens 2013. gadā izpelnījās pasaules uzmanību, atklājot ASV slepeno izlūkošanas programmu apmēru un noplūdinot datus par tām.

ASV federālā prokuratūra Snoudenam izvirzījusi kriminālapsūdzības par spiegošanu un valsts noslēpumu zādzību, un notiesāšanas gadījumā viņam draudētu cietumsods līdz 30 gadiem. Snoudens pašlaik dzīvo Krievijā, kuras varasiestādes viņam atļāvušas uzturēties valstī, lai izvairītos no kriminālvajāšanas ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!