Foto: AP/Scanpix
Bijušais ASV Nacionālās drošības aģentūras darbinieks Edvards Snoudens, kurš presei izpaudis informāciju par ASV izlūkdienestu masveida uzraudzīšanas programmām, otrdien piereģistrējies mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Snoudena "Twitter" kontam sekot sākuši vairāk nekā 600 tūkstoši lietotāju. Savukārt pats Snoudens seko tikai vienam lietotājam - ASV Nacionālās drošības aģentūras "Twitter" kontam.

Savā pirmajā tvītā Snoudens rakstījis: "Vai jūs mani dzirdat?" Šo tvītu "Twitter" lietotāji retvītojuši vairākus desmitus tūkstošu reižu.


Savukārt savu otro tvītu Snoudens veltījis ASV Astronautikas un kosmosa aģentūras (NASA) pirmdienas paziņojumam, ka uz Marsa ir atklāts ūdens.


Savā profilā Snoudans sevi identificē kā Preses brīvības fonda (FPF) padomes locekli. Viņš arī norāda, ka strādā nevis valdības, bet sabiedrības labā.


Viņa advokāts Bens Vizners vietnei "The Intercept" apgalvojis, ka Snoudens pats pārvaldīs un rakstīs savā "Twitter" kontā.

Kā zināms, Snoudens 2013. gada jūnijā britu laikrakstam "The Guardian" nodeva slepenu informāciju par ASV izlūkdienestu izmantotajām datu iegūšanas programmām, tostarp masveida telefonsarunu noklausīšanos un personu izsekošanu globālajā tīmeklī, analizējot videomateriālus, fotogrāfijas un e-pastus.

ASV Snoudenam izvirzīja apsūdzības spiegošanā un valsts īpašuma zādzībā. ASV varas struktūras tad izsludināja viņu starptautiskajā meklēšanā.

Snoudens atrodas Krievijā, kur viņam piešķirts politiskais patvērums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!