Foto: Mango

Mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji otrdien aktīvi izmantojuši mirkļbirku #JeSuisKobzon un #JeSuisКобзон, publicējot Krievijas dziedātāju un deputātu Josifu Kobzonu izsmejošus ierakstus.

Kobzona apcelšana sociālajos tīklos sākās pēc medija "vesti.ru" publikācijas, kurā teikts, ka Krievijas domes deputāts Vjačeslavs Nikonovs akcijā "Je Suis Kobzon" rosina atbalstīt Eiropas Savienības (ES) 'melnajā sarakstā' iekļautos Kobzonu un Komunistiskās partijas Maskavas nodaļas vadītāju Valēriju Raškinu.

"Ja viņi visi ir Šarlī, tad mēs esam Kobzoni un mēs esam Raškini," Ņikonovu citējuši "vesti.ru".

Protams, mirkļbirkas lietotāju vidū ir arī Kobzona atbalstītāji, taču krietni vairāk ir attēlu un ierakstu, kas ironizē gan par šo atbalsta akciju, gan Kobzonu.






Cik Kobzonu vajadzīgs, lai apēstu ārzemju pasi?

Сколько нужно #кобзонов, чтобы съесть свой загран. паспорт? Кобзон мой, бойся меня, Кобзон мой не отрекайся от меня #JeSuisKobzon #ЯИОСИФ
— Енотство и Сычизм (@zhrbtsv) February 17, 2015


Jau ziņots, ka 16. februārī, publicēts jaunais saraksts ar personām, kurām liegta iebraukšana ES. Jaunajā sarakstā iekļautas 19 fiziskas un deviņas juridiskas personas, to starp arī Krievijas aizsardzības ministra vietnieki Arkādijs Bahins un Anatolijs Antonovs, kā arī dziedātājs Josifs Kobzons un komunistiskās partijas deputāts Valērijs Raškins.

Savukārt Krievijas kultūras ministrs Vladimnirs Medinskis otrdien paziņojis, ka Eiropā neesot tāda mēroga "mākslinieku" kā Josifs Kobzons, tādēļ Maskava pret Eiropas māksliniekiem sankcijas nevērsīšot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!