Foto: Itar-Tass/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir devis rīkojumu Ārkārtas situāciju ministrijai pārbaudīt 2014.gada Soču Olimpisko spēļu objektu stāvokli pēc 5,5 magnitūdu zemestrīces, kas trešdien notikusi šīs pilsētas tuvumā, paziņoja prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Prezidents deva rīkojumu Ārkārtas situāciju ministrijai pievērst uzmanību pazemes grūdieniem Sočos un citās pilsētās. Viņš lūdza pievērst īpašu uzmanību būvdarbu vietām, lai pārliecinātos, vai tur nav postījumu," sacīja Peskovs.

Sočus kopš 10.decembra ir satricinājušas trīs zemestrīces, bet varas iestādes ir paziņojušas, ka tās nav nodarījušas nekādus postījumus.

Trešdienas rītā Sočus satricināja 5,5 magnitūdu zemestrīce, kuras epicentrs bija Gruzijas separātiskajā republikā Abhāzijā, paziņoja Ārkārtas situāciju ministrijas Krasnodaras novada pārvalde. Svētdien Abhāzijā notika 5,7 magnitūdu zemestrīce, kuru sajuta arī Soču iedzīvotāji. 10.decembrī Soču iedzīvotāji sajuta 4,8 magnitūdu zemestrīci, kas notika pie Novorosijskas.

Otrdien Sočos izplatījās baumas par gaidāmu stipru zemestrīci. Pilsētas pašvaldība nāca klajā ar īpašu paziņojumu, aicinot iedzīvotājus "nepadoties panikai" un draudot ar policijas rīcību pret šo baumu izplatītājiem.

Abhāzijas galvaspilsētas Suhumi iedzīvotāji pēc trešdien notikušās zemestrīces atstāja dzīvojamos namus un valsts iestāžu ēkas, baidoties no iespējamiem jauniem pazemes grūdieniem. Līdzīgi rīkojās arī Gruzijas piekrastes pilsētu Batumi, Kobuleti un Poti iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!