Šodien sāksies slēgtā tiesas prāva, kurā Somijas drošības policijas priekšnieks Sepo Nevala un viņa vietnieks apsūdzēti par pienākumu nepildīšanu saistībā ar skandālu par telekomunikāciju kompānijas "Sonera" veikto telefonsarunu noklausīšanos.
Nevala un viņa vietnieks Petri Knape tika asi kritizēti, ka viņi nav pavēlējuši policijai izmeklēt, cik likumīga bijusi informācija no telefonsarunu noklausīšanās un e-pasta sūtījumu izskatīšana, ko pirms dažiem gadiem veikusi telekomunikāciju firma "Sonera".

Noklausīšanās bija saistīta ar drošības policijas veikto izmeklēšanu par rūpniecisko spiegošanu.

"Sonera" toreizējais drošības dienesta priekšnieks nodeva šo informāciju kādam kontaktam drošības policijā, kurš informēja Nevalas vietnieku, bet viņš savukārt darīja to zināmu Nevalam.

Saskaņā ar Somija likumiem, lai noklausītos telefonsarunas, ir vajadzīgs tiesas rīkojums, pat iespējamās industriālās spiegošanas lietās, kā tas ir "Sonera" gadījumā.

Nevala ir noraidījis apsūdzības un paziņoja, ka drošības policija vienkārši pildīja savus pienākumus. Notiesāšanas gadījumā Nevalam un Knapem draud cietumsods līdz vienam gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!