Kādas Francijas kūrortpilsētas mērs nolēmis vērsties ar jaunu likumu pret tūristiem, kas ap sevi izplata nelāgu smaku, bojājot noskaņojumu citiem atpūtniekiem.
Jaunais likums ļaus policistiem pārbaudīt, vai cilvēki, kas ierodas pilsētā no pludmales, nav pārāk sasvīduši un neož. Atpūtnieki, kas tiks atzīti par smirdīgiem, būs spiesti apģērbties vai samaksāt soda naudu.

Šādus noteikumus izstrādājis Francijas dienvidu kūrortpilsētiņas Lagranmotas mērs Anrī Dinojērs.

Mēram regulāri apetīti bojājot pēc sviedriem un sauļošanās krēma smirdošie tūristi, kas iet garām Dinojēra iecienītā restorāna terasei, uz kuras viņš parasti ietur pusdienas.

Lai gan francūži citu Eiropas tautu vidū izceļas ar to, ka ziepes lieto vismazāk, Dinojērs apgalvo, ka visbriesmīgāko aromātu ap sevi izplatot britu tūristi.

"Es sēžu uz sava iecienītā restorāna terases, cenšoties baudīt ēdienu un vīnu, un tad ierodas šie smirdīgie tūristi un visu sabojā. Man vienreiz pietiek, un esmu nolēmis parūpēties, lai tam tiktu darīts gals," paziņoja mērs.

Kūrortpilsētas mērs iecerējis arī izvietot ielās zīmes, uz kurām būs norādīts, kā cilvēkiem jātērpjas pludmalē un kā - pilsētā.

Kā "labas gribas žestu" mērs pasūtījis īpašus sporta kreklus, kas tiks izdalīti tūristiem, taču vietējo viesnīcu īpašnieki bažījas, ka šie krekli tikai atbaidīs viesus.

Kādas viesnīcas īpašnieks šo mēra iniciatīvu komentēja šādi: "Viņš ir traks. Protams, ka cilvēki atteiksies vilkt mugurā šos kreklus, jo šie krekli būtībā nozīmē "Es smirdu"."

Taču Dinojērs uzskata, ka tas ir cieņas jautājums. Sasvīdušie un pēc sauļošanās krēmiem smirdošie cilvēki, kas pēc gulēšanas pludmalē ierodas pilsētā, restorānu, bāru un veikalu darbiniekus padarot gluži slimus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!