Saskaņā ar pieejamiem datiem Igaunijas Ceļu policija šogad katru mēnesi piemēro vidēji par 9000 naudassodiem vairāk nekā pirms gada, raksta laikraksts "Postimees".

Šā gada pirmajos astoņos mēnešos Igaunijas Ceļu policija noformēja par 72 000 naudassodu vairāk nekā pērn, tādējādi gūstot par 60 miljoniem kronu lielāku peļņu nekā pagājušajā gadā, lai arī vidējais naudassoda lielums ir samazinājies.

Policija noliedz apgalvojumus, ka ceļu policisti ir izsūtīti ielās, lai papildinātu valsts budžetu. Šos rādītājus nosaka nepieciešamība uzlabot ceļu satiksmes kontroli.

"Sākot ar pagājušā gada maiju, sāka pieaugt ceļu satiksmes uzraudzībai veltītās darba stundas. Patlaban, salīdzinot ar pagājušo gadu, to skaits ir pieaudzis vairākas reizes," norādīja Policijas pārvaldes Satiksmes uzraudzības un kārtības aizsardzības nodaļas direktors Tarmo Mīlics.

Saskaņā ar Igaunijas iekšlietu ministra Jiri Pihla pagājušā gada maija rīkojumu satiksmes uzraudzībai bija jāpievēršas arī kārtības aizsardzības patruļām, kuras līdz šim atbildēja par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu un nodarbojās ar narkomāniem un dzērājiem. Turklāt, kā apliecināja Mīlics, tika papildināts Ceļu policijas aprīkojums ar jauniem alkometriem un ātruma mērītājiem.

Pateicoties pastiprinātajai ceļu satiksmes uzraudzībai, 2008.gads Igaunijā varētu būt ievērojams ar mazāko negadījumu upuru skaitu pēdējo desmit gadu laikā - šā gada pirmajos desmit mēnešos autoavārijās bojā aizgāja par 55 cilvēkiem mazāk nekā pagājušajā gadā.

Saskaņā ar Nacionālo satiksmes drošības plāno 2010.gadā ceļu satiksmes negadījumos nedrīkst aiziet bojā vairāk nekā 140 cilvēki, bet 2015.gadā - vairāk nekā 100. Ja salīdzina pašreiz zināmo statistiku un iepriekšējo gadu rudens statistiku, pastāv cerība, ka jau šogad Igaunijā negadījumos bojā gājušo skaits varētu būt mazāks par 150, tas ir, par 50 mazāk nekā divos iepriekšējos gados.

Mīlics ar panāktajiem rezultātiem ir apmierināts. "Francijā bojā gājušo skaits tika samazināts par 40% trīs gadu laikā, pateicoties uz ceļiem izvietotajām 2000 ātruma fiksēšanas kamerām. Mēs to pašu rezultātu esam panākuši gada laikā un bez ātruma kamerām. Tādēļ mums ir iemesls būt apmierinātiem," norādīja Mīlics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!