Šodien kareivji no visas Igaunijas dosies uz Pērnavu, lai vakarā piedalītos par godu Igaunijas 90.gadadienai rīkotās parādes ģenerālmēģinājumā, raksta laikraksts “Postimees”.
Ja pagājušajā gadā bija dzirdama skaļa kāju dauzīšana, tad, kā pastāstīja Tallinas sakaru bataljona kapteinis Prīts Averkins, šogad parādes solī ieviestas divas būtiskas atšķirības. “Pirmkārt, kāja netiek celta tik ļoti augstu kā agrāk un zeme netiek aizskarta ar pilnu pēdu. Tādējādi nebūs tik liela kāju dauzīšana,” skaidroja Averkins. Tad vēl roka šogad tiks vēzēta augstāk par jostasvietu, līdz pat formastērpa uzplecim.

Jaunā parādes soļa ieviešana, pēc karavīru teiktā, bija ļoti nepieciešama, jo šobrīd galvenais uzsvars tiek likts uz karadienestu, kā rezultātā parādes soļa apgūšanai iesauktajiem vairs neatliek tik daudz laika.

“Jaunais solis ir cilvēciskāks un kareivjiem piemērotāks, tas ir ātrāk apgūstams,” bilda kapteinis Madiss Morels.

Kareivji jauno soli ir mācījušies pusotru mēnesi. “Jaunajiem kareivjiem solis šobrīd izdodas labāk nekā vecākiem vīriem, jo mums tā apgūšanai nepieciešams vairāk laika,” sacīja Morels.

Kopā Pērnavā ieradīsies 1081 kareivis. Karaspēka daļas ceļā dosies atšķirīgos laikos, lai kolonnas uz šosejām neradītu sastrēgumus. Turklāt bataljoni ir izvēlējušies pārvietoties ar autobusiem, lai uz ceļiem nebūt pārāk daudz lieku automašīnu.

Karaspēka daļām Pērnavā, Saugas lidlaukā jāsavācas plkst.14:00. Kareivji nakšņos Pērnavas skolu ēkās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!