Foto: AFP/Scanpix

Koronavīrusa pandēmijas dēļ musulmaņu ikgadējā svētceļojumā uz Meku jeb hadžā šogad varēs piedalīties tikai neliels skaits cilvēku, otrdien paziņoja Saūda Arābijas hadža lietu ministrs Muhammads Bentens.

Virtuālā preses konferencē Bentens teica, ka svētceļojumā drīkstēs piedalīties neliels un ierobežots skaits cilvēku, kuri pašlaik dzīvo Saūda Arābijā. Dalībnieku skaits tiks būtiski ierobežots, lai varētu nodrošināt sociālo distancēšanos.

"Skaits, ja Allāhs tā gribēs, var būt tūkstošos. Mēs pašlaik šo jautājumu izskatām, Varētu būt tūkstotis vai nedaidz mazāk, vai mazliet vairāk," sacīja hadža lietu ministrs.

Viņš arī norādīja, ka svētceļojumā, kas notiks jūlija beigās un augusta sākumā, nedrīkstēs piedalīties tie, kuri ir vecāki par 65 gadiem. Turklāt visiem svētceļniekiem un personālam, kas viņus apkalpos, 'būs jāuzturas karantīnā divas nedēļas pirms un pēc hadža.

Ierasti ikgadējā svētceļojumā uz Meku piedalās apmēram 2,5 miljoni musulmaņu no visas pasaules.

Pandēmijas dēļ kopš februāra Saūda Arābijas robežas ārzemniekiem ir slēgtas.

Hadžs ir viens no pieciem islāma pīlāriem un ir obligāts ikvienam veselam ticīgajam, kurš to var atļauties.

Svētceļojums, kurā musulmaņi dodas pa islāma pravieša Muhameda pēdām, ir vislielākā ikgadējā cilvēku masveida kustība pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!