Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu svētdien ziņojis prezidentam Vladimiram Putinam, ka Krievijas karaspēks ieņēmis Lisičansku un līdz ar to pilnībā kontrolē Luhanskas apgabalu, vēsta Krievijas plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministriju.

Savukārt Ukrainas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis Jurijs Saks raidsabiedrībai BBC noliedzis Šoigu apgalvojumus. Viņš teicis, ka Krievijas karaspēks pilnībā nekontrolē Lisičansku, lai gan atzinis, ka situācija pilsētā "jau kādu laiku ir ļoti saspringta" un Krievijas spēki "nepārtraukti uzbrūk pilsētai".

Vēlāk arī Ukrainas prezidents Volodomirs Zelenskis noliedza, ka Krievijas karaspēks pilnībā kontrolētu Lisičansku, lai gan pieļāva, ka Luhanskas apgabals var tikt pilnībā okupēts.

"Šodien galīgi pateikt, ka Lisičanska atrodas [Krievijas] kontrolē, mēs nevaram, notiek kaujas Lisičanskas nomalē," sacīja Zelenskis žurnālistiem Kijivā pēc tikšanās ar Austrālijas premjerministru Entoniju Olbanīzu.

"Tādi riski ir, ka Luhanskas apgabals viss tiks okupēts," atzina Ukrainas prezidents.

Iepriekš Krievija izplatījusi apgalvojumus par ieņemtām Ukrainas teritorijām, kas vēlāk izrādījušies nepatiesi. Tā, piemēram, 21. aprīlī Šoigu paziņoja par Mariupoles ieņemšanu, lai gan Ukrainas karavīri rūpnīcu "Azovstaļ" atstāja tikai 17. maijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!