Krievijas uzņemšana NATO tuvākajā nākotnē nav paredzama, lai gan pašlaik mainās attiecības starp Maskavu un Ziemeļatlantijas aliansi, uzskata Havjers Solana.
"Notiek ievērojamas izmaiņas, taču es nedomāju, ka Krievija iestāsies [NATO] tuvākajā laikā", sacīja bijušais Ziemeļatlantijas alianses ģenerālsekretārs Solana intervijā, kas svētdien publicēta Itālijas laikrakstā "La Stampa".

"Attiecības ar Maskavu uzlabojas visu laiku," viņš piebilda.

Solana arī noraidīja iespēju, ka Ziemeļatlantijas alianse no militāras organizācijas varētu kļūt par politisku veidojumu.

"Militārā perspektīva ir mainījusies un politiskā puse ir kļuvusi redzamāka, taču aliansei nebūtu politiskas lomas, ja to neatbalstītu militāra struktūra," atzina ES ārpolitikas vadītājs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien vizītes laikā Briselē paziņoja, ka Krievija ir gatava pārskatīt savu opozīciju NATO paplašināšanai, ja Ziemeļatlantijas alianse kļūtu par "vairāk politisku" organizāciju un ciešāk sadarbotos ar Krieviju.

Intervija Solana arī pauda ES bažas par Maskavas rīcību Čečenijā.

"Mūsu attieksme nav mainījusies. Cīņa pret terorismu un teritoriālās integritātes aizstāvība ir likumīgas, taču dažkārt ir apstrīdami līdzekļi, kas tiek lietoti," norādīja ES ārējās un drošības politikas augstais pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!