Foto: DELFI.lt

Vācijas kanclers Olafs Šolcs otrdien telefonsarunas gaitā mudināja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu pilnībā izvest Krieviju karaspēku no Ukrainas un rast diplomātisku risinājumu.

"90 minūšu saruna ar Putinu. Krievijai ir jāizved karaspēks no Ukrainas un jāatzīst suverenitāte un teritoriālā integritāte. Pretējā gadījumā diplomātisks risinājums nav iedomājams," tviterī sarunu gaitu rezumēja kanclers.

Nule notikusī bija pirmā Šolca un Putina telefonsaruna kopš maija.

"Ņemot vērā militārās situācijas nopietnību un Ukrainas kara sekas, kanclers aicināja Krievijas prezidentu iespējami drīz rast diplomātisko risinājumu, kas būtu balstīts uguns pārtraukšanā, pilnīgā Krievijas karaspēka izvešanā un cieņā pret Ukrainas teritoriālo integritāti un suverenitāti," teikts Vācijas valdības paziņojumā.

Šolcs arī sacījis Putinam, ka jebkādi tālāki aneksijas soļi, ko varētu spert Krievija, nepaliks bez atbildes un netiks atzīti nekādos apstākļos.

"Kanclers uzsvēra ar ANO atbalstu panāktās labības vienošanās svarīgumu un vērsās pie Krievijas prezidenta ar aicinājumu nediskreditēt šo vienošanos un turpmāk pildīt to pilnā apjomā," teikts paziņojumā.

Svētdien ar Putinu sazvanījās Francijas prezidents Emanuels Makrons, un arī šīs sarunas gaitā tika apspriesta situācija Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!