Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānijā daļēji tiks nojaukta māja, kurā Solsberijā dzīvoja bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs, kurš pagājušā gada martā tika saindēts ar nervus paralizējošu vielu.

Ēkas nojaukšana sākta pirmdien. Tas tiek darīts, lai attīrītu šo vietu no potenciāli bīstamām vielām. Plānots, ka attīrīšana ilgs vairākus mēnešus, liecina vēstule, ko vietējās varasiestādes izsūtījušas Skripaļu kaimiņiem.

Vispirms ēka tiks norobežota no ārpasaules, uzbūvējot ap to ietvaru, un pēc tam tai tiks nojaukts jumts. Visi materiāli tiks iepakoti, aizzīmogoti un aizvesti prom. Pēc tam ēkai tiks uzbūvēts jauns jumts.

Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija Skripaļa 4.martā Anglijas pilsētā Solsberija tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok".

Izmeklētāji uzskata, ka indīgā viela tika uzsmērēta uz Skripaļu mājas durvju roktura. Skripaļi šajā uzbrukumā izdzīvoja, taču jūnijā nomira sieviete, kas nejauši bija nonākusi saskarsmē ar "Novičok".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!