Foto: AP/Scanpix
Somālijas radikālo dumpinieku grupējums "Al Shabab" svētdien draudēja uzbrukt kaimiņvalstij Kenijai par Somālijas valdības spēku apmācīšanu un ļaujot Etiopijas karaspēkam darboties no tās pilsētām.

Grupējums, kas saistīts ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda", arī iepriekš ir paziņojis, ka uzbruks Kenijai, bet tā arī nekad to nav izdarījis.

Pērn grupējums veica dubultu spridzināšanu Ugandā, kurā bojā gāja gandrīz 80 cilvēki. Uzbrukums tika skaidrots ar to, ka Kampala nodrošināja miera uzturēšanas spēkus, kas palīdzēja Somālijas valdībai noturēties pie varas.

"Kenija pastāvīgi mums traucē, un tagad ir pienācis laiks tai atbildēt par sekām, kuras radīja atļauja Etiopijas spēkiem uzbrukt mums no Manderas pilsētas," preses konferencē teica "Al Shabab" pārstāvis.

Etiopijas militāro spēku ienākšana Kenijas pilsētā Manderā ir paralizējuši vietējo iedzīvotāju ikdienu. Vietējie ir pametuši savas mājas un devušies dziļāk valsts iekšienē.

"Mandera kļuvusi par kaujas lauku. Pie mums šauj gan Somālijas, gan Etiopijas puses. Līdz šim jau ievainoti vismaz 15 cilvēki," kādas labdarības organizācijas pārstāvji teica aģentūrai "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!