Somālijas galvaspilsētā Mogadīšo bruņotās sadursmēs gājuši bojā jau vismaz 30 un ievainoti vēl desmitiem cilvēku, informē ārvalstu prese.
Galvaspilsētā notiek cīņa par varu starp Islama tiesu atbalstošajiem kaujiniekiem un vietējo bruņoto grupējumu līderu izveidoto "Pretterorisma apvienību", raksta BBC.

Jaunais vardarbības vilnis sācies desmit dienas pēc tam, kad abi grupējumi vienojās par pamieru. Šī mēneša sākumā astoņas dienas ilgušās sadursmēs dzīvības zaudēja vairāk nekā 140 cilvēku.

Iepriekš sadursmes galvenokārt notika galvaspilsētas ziemeļu daļā, savukārt tagad tās pārmetušas arī uz pilsētas dienvidu daļu. Aculiecinieki stāsta, ka islama kaujinieki pārņēmuši kontroli vairākās ēkās, tajā skaitā arī lielā viesnīcā.

Somālijā nav reālas valdības kopš prezidenta Siada Barres gāšanas 1991.gadā, tomēr šogad notikušās sadursmes ir asiņainākās, kādas pieredzētas šajā laikā.

Mogadīšo iedzīvotāji stāsta, ka ir ļoti daudz bojā gājušo un ievainoto, cilvēki ar lūzumiem un traumām ķerrās un uz nestuvēm tiek nogādāti slimnīcās. Grupējumu naidu vēl vairāk uzkurina pārliecība, ka vietējos grupējumus atbalsta ASV.

Savukārt ASV pārstāvji ir paziņojuši, ka viņi atbalsta cīņu pret terorismu, tomēr uzsver, ka pats svarīgākais ir radīt un uzturēt pārejas laika valdību.

Tajā pašā laikā pienākušas ziņas, ka vairāki pārejas laika ministri jau atkāpušies no amatiem, jo pārējie valdības locekļi neesot darījuši pietiekami daudz, lai ierobežotu nemierus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!